Bilgifresh.com © 2021. Tüm hakları saklıdır.

BilgiFresh

BİLGİFRESH.COM
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. 2 Aylık Bebek Gelişimine Dair Herşey 2023

2 Aylık Bebek Gelişimine Dair Herşey 2023

Bilgifresh2 Bilgifresh2 - - 6 dk okuma süresi
636 0
2 Aylık Bebek Gelişimi

Bebeğinizle geçirdiğiniz ilk ay bitti ve bebeğiniz artık 2 aylık oldu şimdi sizlere 2 aylık bebek gelişimi ve değişimleri nasıl olur nelerdir anlatacağız. 2. Aydan itibaren bebeğinizin uyku düzeni oluşmaya başlar, hareketleri arttığı için çevresine daha fazla tepkiler vermeye başlar. Doğumdan sonraki ilk iki ay, bebeklerin büyüme, motor beceri kazanma ve duyusal gelişim açısından önemli bir dönemdir.

2 Aylık Bebek Gelişimi

2. Ayında da bebekler sık sık beslenme ihtiyacına sahiptir. Emzirme veya biberonla besleme devam eder. günde 8 ila 12 kez beslenir. Her hafta yaklaşık olarak 150-200 gr. kilo alırlar. Boyları ortalama 1-1,5 cm kadar uzar ve gelişimleri hala çok hızlıdır. Geçtiğimiz 1. Ayda sadece kontrast renkleri algılayan bebeğiniz artık pastel renkler yani canlı renkleri de algılamaya başlayabilir ve bu renklere tepki verebilir.

Bebeklerin anne ve babanın sesine ilgisine muhtaç olma durumu bu dönemde de devam eder. Ebeveynlerinin sesine çok daha coşkulu tepkilerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca uzun süreli yalnız kalma durumunda bebeğinizde huzursuzluk ve ağlamalar görmeye devam edebilirsiniz. Anne karnında başlayan iletişime ara vermeden düzenli olarak bebeğinizle bir birey gibi konuşmanız onunla ilgilenmeniz dil motor becerisinin gelişmesinde oldukça yararlı olacaktır. Farklı doğal kokuları kokladığında farklı tepkiler verir. Anne sütü ile biberonla verilen mama arasındaki farkı ayırt eder. Bıngıldak olarak bilinen kafatası açıklığı bu dönemde de açıklığını korumaya devam eder. İleriki aylardan sonra yavaş yavaş kapanmaya başlayacaktır.

2 Aylık Bebek Gelişim tablosu
2 Aylık Bebek Gelişim tablosu

2 Aylık Bebek Gelişimi Ve Gelişim Tablosu

Hamilelik döneminden sonra çocukluk dönemine kadar birçok doktor kontrolden geçecek bebeğinizin gelişimi ile vücudunda değişimler meydana gelecektir. Bu değişimleri izlemek için bebek gelişim tablosundan yararlanmaya devam edilecek. Bebek gelişim tablosuna göre 2 aylık kız bebeğin boyunun, ortalama 57 cm., ağırlığının 4750 gr. ve baş çevresinin 38,3 cm olması beklenir. 2 aylık erkek bebeklerin boyu ortalama 58,5 cm. ağırlığı 5200 gr. ve baş çevresi 39,1 cm olarak hesaplanmaktadır.

Unutmayın ki, bu değerler ortalama değerlerdir. Zaten hali hazırda sizleri takip eden Aile hekimi ve çocuk doktorlarınız mevcut doktorlarınız sizlere aksi durumları belirtecek atmanız gereken adımları söyleyecektir. İlk ayında ki gibi boş bakışları yerini canlı bakışlara bırakabilir. Bebeğinizle sohbetler etmeniz ona ismi ile hitap etmeniz hoşuna gidebilir. Sakin ve yüksek sesli olmayan müzikler dinlemek hem gelişim açısından hem de iletişim anlamında yararlı olabilir.

2 Aylık Bebek Gelişimi
2 Aylık Bebek Gelişimi

2 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

Tekrar etmek gerekirse bütün bebekler birbirinden farklıdır. Her bebeğin aynı şekilde gelişim göstermesi aynı ölçülerde büyümesini beklemek yanlıştır. 2 Aylık bebekler kendisi ile ilgilenildiğini anlayabilir. İşte sizlere 2 aylık bebeğin yapabilecekleri

  • Seslere tepki verebilirler
  • Eliyle tuttukları cisimleri sallamaya başlayabilir
  • Mutluluk çığlıkları atabilirler
  • Ağlayarak sesler çıkararak ilgi görmek isteyebilir
  • Gözleri ilk aydan daha canlıdır.
  • Yüzükoyun yattığında başını ve vücudunu kısmen yukarı doğru kaldırabilir.

2 Aylık Bebeğin Sağlık Kontrolü Ne Zaman Yapılır?

Bebeğin, iki aylık olmasıyla birlikte genel gelişiminin kontrolü ve aşılarının yapılması için doktor ziyareti yapılmalıdır. İlk ayda yaptırdığınız kontrolde doktorunuzla bir planlama yapmış ve yapılacakları öğrenmiş olmalısınız. Her kontrolda bebeğinizin boyu, kilosu, boyuna göre kilosu ve baş çevresinin ölçümü yapılır. ebeveynlere bebek yere yüzükoyun bırakıldığında vücudunu kaldırabiliyor mu, onunla konuşulduğunda tepki veriyor mu gibi sorular sorar. Tüm bunların ardından 2 aylık bebeklere uygulanan BCG (verem Aşısı), DTacB-IPV-Hib (5’li karma aşının ilk dozu) KPA (zatürre aşısının ilk dozu) ve rota virüs (ishal) aşısı yapılır.

Eğer sizin de 2 aylık bebeğinizle ilgili hekime danışmak istediğiniz sorularınız varsa, en yakın sağlık kuruluşuna başvurabilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu günler dileriz. BilgiFresh Ailesi

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlgili Yazılarımız 

1 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalı?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir