Bir takım farklı enfeksiyonlara karşı kullanılacak olan Tetradox son derece kuvvetli bir antibiyotiktir. Özellikle de beyin zarı ile ilgili bir iltihaplanma için uygulanır. Hem ağızdan alınan hem de damardan uygulanan çeşitleri mevcuttur. Antibiyotik olarak bilinen bu ilaç, kesinlikle doktor kontrolünde alınmalıdır ve zaten reçete ile verildiği için doktor kontrolü dışında pek fazla kullanım şansı da söz konusu olamaz.
İdrar yolu ve bağırsak hastalıklarında ya da solunum yolu ile ilgili pek çok durum için kullanılabilir. Aynı zamanda da bu ilacın fiyatı da 100 mg kapsül form bulunmaktadır ve bir takım yan etkiler içerdiği için, kullanım dozunun çok iyi bir şekilde ayarlanması gerekmektedir.
Bu ilaç rahatsızlığı gibi bir durum yaratmaya çok yatkındır. Bu sebepten dolayı da kullanım şartları çok önemlidir. İçildikten sonra direkt olarak 30 dakika kadar yatmak faydalı olacaktır. Bu sayede midede meydana gelmesi muhtemel olan rahatsızlık önlenir.
Tetradox Hangi Hastalık İçin Kullanılır?
Çok farklı hastalıklar için geniş bir kullanım alanı olan Tetradox hangi hastalık için kullanılır diye sorulduğu zaman çok fazla hastalıktan söz etmek durumundayız. Aşağıda yer alan haftalıkların ve enfeksiyonların bu ilaç ile bir tedavi yolu vardır.
- Sıtma
- Tetanoz
- Genital bölgede meydana gelen enfeksiyonlar
- İdrar yolu enfeksiyonu
- Ciltte meydana gelen enfeksiyonlar
- Karaciğer enfeksiyon
- Beyin zarı enfeksiyonu
- Dizanteri ve Kolera
Söz konusu olan bu hastalıklar genel olarak iltihap yoluyla meydana gelir ve bu ilaç iltihapları kurutmak için üretilmiştir.
Tetradox Nasıl Kullanılmalıdır?
Nasıl kullanılacağı bir ilaç için çok önemlidir. Hayati bir önem taşıyan ilaç kullanımı konusunda mutlaka doğru kullanım hakkında bilinçlenmek gerekir. Tetradox nasıl kullanılmalıdır diye sorulduğu zaman öncelikle bir yaş sınırı olduğunu söylemek gerekir. Bu ilaç 8 yaşından küçük çocuklar için kullanılamaz ve kullanılırsa diş gelişiminde olumsuz bir etki ve kalıcı renk değişimi söz konusu olacaktır. Kapsülleri çiğnemek veya ezmek, böyle bir ilacın yemek borusunu tahriş etmesine sebep olacaktır. İlaç, dik bir şekilde ağıza yerleştirdikten sonra bol su ile tüketilmelidir.
Mide sorunu yaşayan kişilerin bu ilacı içerken yemeklerle ya da bir bardak sütle içmesi çok daha iyi olacaktır. Doz ayarlamasını mutlaka doktorun önerdiği şekilde yapmak gerekir. Üstelik herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin kesinlikle farklı bir ilaç kullanımı yaparken doktora bunu belirtmesi gerekir.
Tedaviyi sonlandırmak için de mutlaka doktor kontrolü şarttır ve kimsenin kendi kendine bu ilacı bırakmaması gerekir. Unutulan bir dozu dengelemek üzere hiçbir şekilde ikinci doz alınmamalıdır.
Tetradox Yan Etkileri Nelerdir?
Kimyasal olan bütün ilaçların yan etkileri mevcuttur ve yan etki yapabilecek olan tüm ilaçların insanlar üzerinde farklı farklı etkileri olabilir. Tetradox yan etkileri nelerdir dediğiniz zaman, görme bozuklukları ve hafif baş ağrısından söz etmek mümkün olacaktır. Karın ağrısı ve ishal gibi sorunlarla da karşı karşıya kalırken aynı zamanda iştahsızlık ya da mide bulantısı ve mide yanması gibi sorunların meydana gelmesi de muhtemeldir. Kas ve eklem ağrıları meydana gelebilir ve çocuklarda kullanımının kesinlikle tavsiye edilmediği de bilinmektedir. Çünkü çocuklarda diş gelişimini engeller ve diş minesine olumsuz yönde etki eder.
Nadir görülen yan etkiler arasında nefes almakta güçlük çekme, boğaz şişmesi ve yüzde ya da dilde şişmeler, hırıltılı nefes alma ve kanlı sıvı dolu kabarcıklar ortaya çıkabilir. Ancak bütün bunlar sadece ihtimaldir ve insanların diğer rahatsızlıklarına göre de şekillenecektir.