Bilgifresh.com © 2021. Tüm hakları saklıdır.

BilgiFresh

BİLGİFRESH.COM
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Oyun
  4. »
  5. Mutlaka Oyun Bilgisayarı ile Deneyimlemeniz Gereken Oyunlar

Mutlaka Oyun Bilgisayarı ile Deneyimlemeniz Gereken Oyunlar

Bilgifresh Bilgifresh - - 6 dk okuma süresi
945 2

Bilgisayarların yanısıra yeni nesil konsollarda boy yayınlayan ve AAA sınıfına dâhil edilen oyunlar, bu sınıflandırmanın hakkını giderek daha oldukça vermeye başlıyor. Büyük bütçelerle hazırlanan, en aktüel oyun motorlarını kullanan ya da müstakil bir oyun motoru üstüne inşa edilen yapımlar, fotorealizm eşiğini geçip Uncanny Valley-Tekinsiz Vadi tarafına doğru yaklaşacak görseller sunuyor. Kısa süre sonrasında oyuncuların, muhtelif oyunlar vasıtasıyla tanışacağı Unreal Engine 5’i tanıtan ilk videolar, ekrana yansıyan karelerdeki insanların, harbiden bir insan mı yoksa bir 3D modellerle yaratılan sanal bir karakter mi olduğu noktasında aktörleri ikilemde bırakabiliyor.

 

 

 

Bilgisayar karşısında oyun oynayanlar, Unreal Engine 5 ile şimdilik tanışmamış olsalar da kesinlikle kuvvetli bir oyun bilgisayarı ile deneyimlenmesi ihtiyaç duyulan yapımlar da yok değil. Gelin, son birkaç sene içerisinde yayımlanan ve tadı, fakat canavar gibi oyun bilgisayarı modelleri ile çıkan birtakım oyunlardan bahsedelim.

Kontrol (Çare Eğlence)

Oyuncuların gönlünü, ilk iki Max Payne oyunuyla fetheden ve devamında geliştirdiği Alan Wake gibi ekstrem yapımlarla kendine değişik bir konum edinen Remedy Entertainment’ın büyük yankı uyandıran son oyunu, Control olmuştu. 2019 senesinde yayımlanan ve Northlight Engine isimli oyun motoru kullanılarak hazırlanan yapım, oyun bilgisayarı haricindeki bilgisayarları terletmesiyle de öne çıkmıştı. Son aşama realist görseller sunan yapım, NVIDIA’nın anlık fer ışını seyretme teknolojisine haiz monitör kartlarında, daha da iyi görünüyordu.

Hem RTX hem de DLSS’in faal şekilde kullanılabildiği oyun, Monster Notebook imzalı Tulpar serisindeki bütün oyun bilgisayarı modelleriyle kesintisiz oynanabiliyor. Yapımı 4K (2160p) çözünürlükte deneyimlemek isteyenleri ise Semruk serisi memnun ediyor.

Red Dead Redemption 2 (Rockstar Oyunları)

Grand Theft Auto serisiyle ulaşılması zor başarılar yakalayan ve oyun dünyasında, “Az fakat öz oyun yapan stüdyolar”dan biri olarak tanınmış Rockstar Games, ilki konsollara çıkan Red Dead Redemption’ın ikinci oyununu, 2019 senesinde PC platformuna da getirmişti. Çıktığı dönemdeki birçok oyun bilgisayarını bile zorlayan RAGE oyun motorlu Red Dead Redemption 2, bugünün oyun bilgisayarlarıyla 60 ve üstü kare-saniye değerlerinde çalışıyor.

Gerçek zamanlı fer ışını seyretme teknolojisini desteklemese de oyun geliştiricilerin “baked” olarak nitelendirdiği, daha önceden hazırlanmış ortam kapatma ve tenvir efektleriyle harikulade gözüken Red Dead Redemption 2, NVIDIA’nın DLSS desteğine de kavuşmuştu. Yapım, Monster Notebook’un Abra ve Tulpar serisindeki; GeForce RTX 3050, RTX 3050 Ti, RTX 3060 ve RTX 3070 monitör kartlı oyun bilgisayarı modelleriyle kesintisiz oynanabiliyor.

Microsoft Uçuş Simülatörü (Asobo Studio)

Oyun dünyasının başına gelmiş en iyi şeylerden biri olan Microsoft Flight Simulator hem arka planında bulunan teknolojileri hem de acemi, tecrübeli ya da uzman olması ayrım etmeksizin sanal dünyada pilot olmak isteyenlere sunmuş olduğu zenginlikle adından laf ettirmişti. 2020’nin ortalarında yayımlanan oyun, o dönemki standart bilgisayarlara hesap makinesi muamelesi yapmış, giriş ve orta derslik oyun bilgisayarı modellerini ise birazcık zorlamıştı.

Dikkatli bakılsa dahi bir oyundan ziyade tayyare kokpiti içerisinden kaydedilmiş yüksek çözünürlüğünde olan bir videoyu çağrıştıran görsellere haiz Microsoft Flight Simulator, bu gerçekçiliği Microsoft teknolojileriyle sağlamıştı. Dünya’nın topografyasını, Microsoft’un Bing hizmetinden alıp gene Microsoft’un Azure suni zekâ sistemini, Bing’den elde edilmiş verilerin oyun dünyası hâline getirilmesinde kullanan yapım, böylece oyun dünyasında çığır açmıştı. Bunca matematiksel prosedür ve resim zenginlik ise her oyun bilgisayarının altından kalkabileceği bir iş değildi. Tabii Monster Notebook tarafınca hazırlanan oyun bilgisayarı modelleri müstesna. Monster’ın oyunculara sunmuş olduğu Tulpar ve Semruk serisi bilgisayarlar, Microsoft Flight Simulator oyununu, WQHD (1440p) ve 4K (2160p) çözünürlükte, ultra grafik ayarlarında bile kesintisiz çalıştırabiliyor.

oyun

Simülasyon Nedir

Spinning Nedir

Siz de bilgisayarları zorlayan oyunları ilk elden deneyimlemek istiyorsanız, Monster Notebook’un; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun bilgisayarları ile hemen tanışın!

Epic Games

İlgili Yazılar

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir